saya suka tgk mereka tersenyum (:

"Cukuplah Allah yang menjadi penolong kami dan Allah adalah sebaik – baik pelindung" (Ali Imran 3:173)

Sunday, January 2, 2011

Tips miliki kulit cantik

Assalamualaikum semua ;)
mulakan hari dengan senyum dan senyum.eceh ;P
oke oke berbalik pada tajuk nih.
nak kulit cantik dan licin.Senang je meh ikuti tips ni (:

First of all,

1.Jangan bertukar tukar produk penjagaan kulit.
Ha yg ni mmg sgt penting ye,sebab ape?yelah kulit muka kita ni sensitif sikit.So better stick pada yang satu je,melainkan kalau produk tu tak sesuai dengan kulit muka korang,itu lain cerita oke.

2.Amalkan mencuci,mentoner dan melembap.
Erk mentoner tu nmpak lah pelik ;P
Oke yang ni mesti ramai tak rajin nak buatkan.Tapi tahukah korang bahawa ketiga tiga ini adalah benda asas yang wajib korang buat kalau nakkan kulit yang bersih dan licin.

3.Rajinkan berjogging
Ye berjogging pun boleh membuatkan kulit muka kita kelihatan cantik dan bebas daripasa jerawat.Bila kita brjogging,kita keluar peluh kan.Ha,masa nilah toksin daripada badan kita keluar dan sekaligus menyihatkan bukan sahaja kulit kita malah kesihatan badan kita jugak.

4.Minum air putih secukupnya.
yang ni mesti korang tahukan,tapi susah nak amalkan(termasuk aku sendiri).Kalau korang belum mula amalkan lagi,apa kata mulalah dari sekarang,paling kurang pun,8 gelas sehari,itu pun dah mencukupi. (:

Oke sampai sini jelah yang dapat saya kongsikan.ada masa saya cerita lagi ok.
renung renugkan dan selamat beramal.eceh ;P

4 comments:

  1. part nombor 2 3 tu la yg malas nak buat sekarang..kui3..

    ReplyDelete
  2. hehe.taw tape.tapi cube bergagah jugak ;P

    ReplyDelete
  3. cube amal minum air masak pelan pelan (:

    ReplyDelete